Sådan dulmer du nerverne og præstere bedre

Vi kender alle sammen følelsen af at være nervøs. Vores håndflader bliver svedige, vi mærker varmen i vores krop, der resulterer i et tomatfarvet ydre og en smule stammen i vores stemme. Dette sker når vi bliver nervøse, om det er til en eksamen, en vigtig præsentation, jobsamtale mv. I denne artikel vil vi give dig nogle konkrete råd til, hvordan du kan dulme nerverne i en situation, hvor din krop forhindrer dig i at præstere dit absolut bedste.

Skriv ned hvad der gør dig nervøs

Dagene op til den begivenhed, der gør dig nervøs, kan være helt ulidelige, og sommetider kan man i sit hoved overdrive en tanke og ende med at gøre sig selv endnu mere nervøs. Hvis du har en notesbog, hvor du skriver alle dine tanker omkring din nervøsitet ned, er det nemmere at identificere, hvad der gør dig nervøs. Nogle gange oplever man, at det man skriver ned, ikke er så farligt, som man har tænkt oppe i hovedet.

Øv dig i din vejrtrækning

Mange undersøgelser har bevist, at der er en sammenhæng mellem dit åndedræt, og din indre ro. Så selvom du har hørt det 100 gange, er der altså noget om snakken. Når bliver stresset pumper din krop stoffet kortisol ud i blodet, og det gør dig anspændt og nervøs. Men i det øjeblik at du tager et par dybe vejrtrækninger, falder mængden af kortisol. Det er derfor en perfekt måde at opnå en indre ro på, inden du skal ind og præstere dit absolut bedste.

Hed samleje virker

Tro det eller ej men samleje kan faktisk dulme dine nerver helt vildt. Når du som dreng eller pige dyrker sex, vil det automatisk sende nogle beroligende og opsigtvækkende signaler til din hjerne. Disse fungerer som et perfekt stof til at forholde sig i ro. Men dette er måske ikke den mest hensigtsmæssige metode, da det beroligende stof kun varer ved i en kort periode efterfølgende. Hvis du har mod på det, kan det derfor være en god ide at anskaffe dig et trådløst sexlegetøj, så du kan tage den med dig i tasken. Dette kan for mange virke meget grænseoverskridende, men hvis det er netop dét, der skal til for, at du kan levere en bedre præsentation, er det det hele værd.

Forberedelse er nøglen til den gode nervøsitet

Forberedelse er altafgørende, hvis du skal ind og præstere, og det har en afgørende betydning for din nervøsitet. Hvis du har forberedt dig grundigt, er det helt naturligt stadig at være nervøs, men mange oplever, at de er nervøse på den gode måde. At være nervøs på den gode måde, vil sige at man er nervøs for sin præsentation, fordi man gerne vil gøre det godt, men man glæder sig stadig til at fremlægge, det man har fundet frem til.

Dog vil der altid være nogle tidspunkter, hvor du skal præstere, men ikke har haft tid til at forberede dig optimalt, og her skal du fokusere på andre ting. En god ide er at virke energisk og smilende, det smitter utroligt meget af på lytterne, og vil få dig til at fremstå mere overbevisende som taler. Det kan godt være du i virkeligheden ikke er så energisk, men prøv at overbevise dine lyttere om, at du er det. Læs mere om gode tips og tricks til din livsstil og karriere på quinde.dk.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *