Den sunde kost og de nødvendige mineraler og vitaminer

Mad og grøntsager

I den moderne hverdag, der består dagligdagen ofte af en hektisk og ofte ret stresset tid, hvor man skal nå rigtige mange ting. Hvis man er ung, kan det være uddannelsen, jobbet og fritiden der tager ens tid, hvorimod man med alderen, måske når et andet slags stress niveau der består af små børn der skal klares, karrieren, boligen og ikke mindst ens helbred. Fælles er dog, at man skal indtage en kost der indeholder de rigtige mineraler og vitaminer, hvis helbredet skal passes, så hverdagen kan klares i det rette tempo.Er den sunde kost nok for de nødvendige mineraler og vitaminer, for disse er jo yderst nødvendige for et godt og ikke mindst sundt helbred? Det kan være ret svært at hitte rede i den store informations strøm om hvad der er sundt og hvad der kan være farligt, hvilket du kan finde mere om her.

Hvad er de nødvendige mineraler og vitaminer i hverdagen?

Vi er nok alle vokset op med parolen om, at man skal spise sundt og varieret, og så får man alle de nødvendige ting som ens krop behøver. Men er det faktisk også sandt, for kan kosten faktisk bibringe alt det nødvendige?Umiddelbart er påstanden om at spise sundt og varieret lidt af en myte i den forstand, at det ikke rigtig er baseret på hverken forskning eller videnskab, men nok nærmere er lidt af en gammelt husmandsråd.Vitaminer og mineraler i kosten er både varierende og organiske, og det betyder at de er let optagelige fremfor f.eks. kosttilskud. Kosttilskud er nemlig uorganiske og syntetiske mikronæringsstoffer, og derved er de ikke så let optagelige som den daglige kost. Desværre betyder det dog ikke, at du rent faktisk får nok af de nødvendige mineraler og vitaminer igennem kosten. Rent videnskabeligt er det forkert af den simple grund, at vores behov som individer jo er vidt forskellige ud fra mange parametre, som f.eks. alder og så selvfølgelig kvaliteten af det moderne samfunds næringsstoffer i maden.

Hvorfor den daglige kost ikke er nok for kroppens nødvendige tilskud

Udover at vi som mennesker har forskellige nærings behov, så er vores fødevarer heller ikke i så god kvalitet, at de giver dig de nødvendige ingredienser, som kroppen har brug for.Fødevarer i dag er nemlig ikke så rige på mikronæringsstoffer som f.eks. for bare 40-50 år siden, og det er faktisk lidt utroligt, nu vi bliver mere og mere oplyste om stort set alt i forhold til før i tiden, men dyrkningsmetoder og forarbejdning af fødevarer er blevet en noget mere udpint industri.Derudover, så findes der forskellige vigtige mineraler og vitaminer som man slet ikke kan optage nok af igennem kosten, hvor et eksempel er D3 vitaminer, men også B12 er der foruroligende mange mennesker i den vestlige verden der har underskud af som du kan læse mere om på sundhed.dk her.

Hvad gør man for at få det rette optag af kroppens nødvendigheder?

Du skal selvfølgelig huske at spise de nødvendige grøntsager, og økologi er slet ikke en dårlig ting, men det er bare ikke nok. Derimod skal du tage tilskud, og det kan ret nemt tjekkes hvad du mangler ved et lægebesøg og en blodprøve.Alle kroppens funktioner har i bund og grund brug for både mineraler og vitaminer, og tilskud kan redde dig fra fatale følger senere i livet. Selvom der er en økonomisk regning ved at købe tilskud, så er det dog givet godt ud, da underskud på den rette mængde tilskud kan gå udover din hukommelse, koncentration, energi, humør, blodtryk, fordøjelsesenzymer og rigtig mange andre ting.Så hvis du føler dig sløv, træt, tung i hovedet eller måske har problemer med maven, så gør dig selv en tjeneste og få tjekket op på, om du ikke også lider af underskud på mineraler og vitaminer som en rigtig stor del af befolkningen.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *