5 Konkrete Råd Til Mere Nærvær I Hverdagen

Her på cafeen er vi (som du nok allerede har bemærket) helt tossede med nærvær, at nyde nuet og at være til stede. Derfor har vi fundet 5 konkrete råd du kan bruge til at skabe endnu mere nærvær i din hverdag. Læs dem nu (hvis altså du ikke sidder sammen med andre) og brug dem hver dag. God fornøjelse:

1 – Slå notifikationer på mobilen fra

Det første du skal sørge for er selvfølgelig at du ikke bliver forstyrret i at være sammen med dem du er sammen med lige nu, og her er notifikationer på telefonen den klart største synder. Så slå “forstyr ikke” til eller læg telefonen helt ned i tasken sådan at du ikke har noget der hele tiden kræver din opmærksomhed, men at du i stedet kan være sammen med dem du er sammen med lige nu.

2 – Køb et armbåndsur

Det kan være svært at få hverdagen til at fungere hvis man ikke hele tiden ved hvad klokken er – hvornår skal maden sættes over, hvornår skal børnene hentes, osv., men bruger du mobilen til at se hvad klokken er kan du meget nemt komme til liiiiige at klikke dig ind på facebook eller mail og så ryger fokus. Køb i stedet et armbåndsur der ikke gør andet end at vise dig hvad klokken er (og altså ikke et smartwatch)

3 – Led efter nye ting i dine omgivelser

Hvis du synes du er ved at glide lidt ud af nærværet så lav den følgende øvelse: find noget i dine omgivelser som du ikke har lagt mærke til før, og virkelig studér det. Det kan være en fregne på din samtalepartners kind, måden han/hun intonerer ordene på, eller den bil der holder foran vinduet som du aldrig sådan for alvor har kigget på. Fokuser på hver lille detalje i det du kigger på, og du kommer strakt tilbage til nærværet i situationen.

4 – Forbered dine skift mentalt

Når du skifter situation (f.eks. hjem/arbejde, alene/med gæster) så brug lige et par minutter på at forberede dig mentalt på at der nu kommer et skift. Hvis du har noget fra din tidligere situation som du lige skal have afklaret så gør det, og fokuser på at love dig selv at du går ind i den nye situation nærværende og fokuseret.

5 – Sæt tid af til dig selv

Når du nu begynder at være mere nærværende i de situationer du er i kan det være du føler at du mangler noget – facebookopdateringer, snaps med veninderne og alt det der. Men det behøver du ikke mangle. Derfor er det vigtigt at du sætter lidt tid af, f.eks. lige 10 minutter en gang i mellem, til at lave alt det som du gjorde når du ikke var nærværende. God fornøjelse med nærværet – og del gerne artiklen til en der kunne bruge den

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *