Sådan træner du dit barns balance med siddepuder

Barn hopper ned fra stol

Børn udvikler sig hver dag og hele tiden. De mest effektfulde studer til ny læring og fysisk træning er leg. Der er rig mulighed for at lave læring i leg, når du bruger sjove redskaber, som fanger barnets interesse, og gør det underholdende for barnet at være aktiv.

Børn har forskellige udviklingsfaser. Der er børn, som er stærke motorisk, og så er der andre børn, som tidligt lærer at tale.

Vil du træne dit barns balanceevne, er det oplagt at bruge siddepuder.

Alt du skal vide om siddepuder til børn

De særlige puder er lavet i runde designs og har en nubret side og en mere glat side. Den nubrede side stimulerer barnets taktile sans, og den skaber prikkende fornemmelser. Dette har til formål at skabe og fastholde opmærksomhed hos dit barn.

Puderne er lavet af slidstærkt gummi og har luft indeni.

Selvom produktnavnet kunne give anledning til at tro, at de funktionelle, populære og eftertragtede puder kun er beregnede til at sidde på, forholder det sig ikke sådan. Puderne kan bruges til et hav af formål, der alle kan træne dit barns balanceevne.

Barnet kan stå på knæ på puden eller stå oprejst på puden for at træne de små led i anklerne.

Der er masser af anvendelsesmuligheder med puderne, som bruges i fritidsordninger, skoler, sportsklubber og til træning derhjemme.

Fordelene ved at træne med en siddepude

Der er mange fordele for barnet, når det står eller sidder på puden. Fysisk bliver balanceevnen trænet, og dette vil komme dit barn til gode i alle andre sammenhænge, hvor der er brug for en god balance. Det kan f.eks. være i forbindelse med leg med andre børn, eller det kan være, når det skal lære at cykle.

Du kan inspirere dit barn til at lave mange forskellige øvelser på puden.

Der kan laves sjove træningsprogrammer, som dit barn oplever som leg. Når du køber din siddepude fra en kvalitetsforhandler, vil der ofte følge en brugsvejledning med, der indeholder øvelser til inspiration.

Derudover findes der mange online øvelser, som kan træne barnet både i begynderfasen, og når din søn eller datter bliver mere trænet og får brug for udfordringer.

Mere end blot fysisk træning                                        

Siddepuder bliver ikke kun brugt i forhold til udvikling af balance. Puderne har særlige egenskaber hos børn med et højt aktivitetsniveau. Har du en aktiv søn eller datter, vil han eller hun få mere ro ved at sidde på den nubrede side af puden. Barnet kan sidde og vugge stille fra side til side og få den fysiske stimulering, som er ønsket med et højt energiniveau. Puden er således medvirkende til, at dit barn kan sidde koncentreret og stille ved bordet i længere tid. Det har stor betydning, når der spises måltider med familien, og når der laves lektier.

Når du skal vælge den rette siddepude til dit barn, får du flere valgmuligheder i forhold til både design og farve. Vælg den pude hvis design matcher barnets stol derhjemme, når formålet er at bringe ro og få barnet til at sidde mere stille ved bordet.

Er formålet træning af balance, er det bedst at vælge en rund pude.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *