Cannabisolie mod PTSD

Cannabisolie mod PTSD

Mange mennesker, der har været sendt i krig, oplever PTSD, men kan forekomme for alle typer mennesker. Det hæmmer dem meget i hverdagen, da sygdommen ofte hænger sammen med angst, depression og søvnløshed, og man er konstant på tæerne for at undgå fare.

De fleste søger psykolog og får medicin for det, men desværre oplever mange at det ikke altid virker nok, hvilket kan være meget farligt. Så derfor søger flere alternativ medicin, for at få ro på nerverne og for at søge en mere normal hverdag. Her kan cannabisolie være en stor hjælp, da det kan dæmpe nogle af symptomerne på PTSD.

Kort om PTSD

PTSD står for ”Posttraumatisk stress syndrom” og opstår efter en traumatisk eller livstruende situation. Det kan komme efter voldtægt, tortur, krigs- og bilulykker, røveri eller andre alvorlige ulykker. Krigsveteraner er derfor ofte udsat, da de oplever stort pres på mange områder.

Sygdommen påvirker folk forskelligt. Nogle oplever svær angst, og prøver at undgå et lignende scenarie igen, mens andre oplever depression, og beskylder sig selv for oplevelsen. Ofte er det dog en kombination, og I ekstreme tilfælde, kan man også opleve hukommelsestab.
Sygdommen er ikke altid helbredelig, da man kan opleve tilbagefald, og mange oplever at det tager mange år før de føler sig normale igen. Mange søger psykolog eller finder støttegrupper, med andre, der er udsat for PTSD. Nogle vælger tilmed medicin mod angst og depression, men denne type medicin har ofte negative bivirkninger. Et par af bivirkningerne er træthed, og at man kan føle, at man har en form for dæmper på sit humør, så man bliver meget apatisk.
Derfor tyer mange til cannabis olie, da bivirkningerne ikke er så ekstreme.

Cannabisolie som medicin

Cannabisolie kaldes også CMB olie, og er et naturprodukt, der udvindes af hampplanter. Disse planter indeholder cannabidiol, der har vist sig at være smertestillende og beroligende. Derfor bruger mange psykisk syge dette middel, da det kan sætte en midlertidig stopper for de negative tanker og følelser. Især PTSD-ramte nyder godt af det, da cannabisolie er med til at sænke aktiviteten i den del af hjernen, der konstant er i alarmberedskab.
Nogle mener at det hjælper, fordi PTSD hæmmer produktionen af cannabidiol i hjernen, så derfor kan det naturlige indhold i cannabisolie hjælpe patienten. Der er også studier, der peger på cannabisolie som medicin i forhold til genopbyggelse af hjerneceller i hippocampus, der står for hukommelsen. Dermed kan man lettere slippe af med traumen, og i bedste fald slippe af med sin PTSD. Cannabisolie er tilmed stress- og angstreducerende, så derfor oplever flere at kunne håndtere en mere normal hverdag.
Forskellen på cannabisolie og cannabis til rygning er at cannabisolie ikke er euforiserende, så man opnår ikke følelsen af at være ”skæv” eller ”høj”. Derfor er det lovligt, men kun hvis du har det på recept og får det udleveret på et apotek. Køb af cannabisolie online er som udgangspunkt ulovligt, da man ikke kan garantere indholdet af olien, hvad den præcist indeholder, og hvor potent den er.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *