Et pinligt emne for mange

kondom

Kondomer kan af og til være et ømtåleligt punkt for mange unge. Det kan være et emne, der er flovt for mange. Mange undgår derfor emnet helt.

Det er pinligt at købe kondomer

Mange synes som sagt at tale om kondomer, er pinligt. Det kan derfor resultere i, at unge helt lader hver med at bruge kondomer.Mange synes, det er pinligt at gå ned i en butik og købe en pakke kondomer, men det er ikke det, der skal afholde en fra at bruge kondomer.

Flere steder på internettet kan man købe kondomer. Man undgår derfor den pinlighed ved at stå nede i en butik og købe kondomer.

Sig, at du ønsker at bruge kondom

Men mange kan også synes, at det er pinligt at sige til en fyr eller pige, at man vil bruge kondom, når man først ligger og skal til at have sex. Men når man som fyr fortæller en pige, at han vil bruge kondom, så viser det for mange piger, at han er en ansvarlig fyr.

Men ofte er det lige så tit pigen, der fortæller fyren, at hun ønsker, at der skal bruges kondom. Man kan nogen gange ende i en situation, hvor ingen af partnerne har et kondom, og der kan akten så slutte. Som pige, kan det være en god ide altid at have et par kondomer liggende i en lille metalæske i ens taske. Så undgår man at stå i en situation, hvor ingen har et kondom. Men som fyr er det også altid en god ide at have nogen liggende i natbordsskuffen.

De forkerte kondomer

Mange fyre synes, at de ikke opnår samme nydelse med et kondom som uden et kondom. Der er også mange fyre, der ikke kan mærke forskel. Nogle mener, at det er som at spise en karamel med papir på. Men det kan tyde på, at fyren har haft de forkerte kondomer. Man kan købe kondomer, der er yderst tynde. Så tynde, at der påstås, at man ikke kan mærke, om man har kondom på eller ej.

Kønssygdomme

Mange ved, hvilke konsekvenser, der kan være ved ikke at bruge kondom. Men derfor vælger mange stadigvæk at tage chancen, selvom de kan risikere at blive syge. Nogle kønssygdomme kan heldigvis behandles, men der er også sygdomme, som man aldrig kan komme af med. Det er blandt andet HIV og Aids. Det er to sygdomme, som man altid vil have.

Kondylomer er kønsvorter. Når man først har haft kondylomer en gang, så er der større risiko for, at man får det igen, end en der aldrig har haft den kønssygdom.

Klamydia er en kønssygdom, der kan påvirke mange kvinder, hvis den ikke bliver behandlet. Det kan risikere i ufrivillig barnløshed.

Husk at beskytte dig selv

Derfor er det vigtigt at sige til ens partner, at man ønsker at bruge kondom. Selvom det kan være pinligt. Men man beskytter sig selv imod forskellige sygdomme, som senere hen kan påvirke ens liv. Derudover risikerer man også, at man selv eller ens partner bliver gravid.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *