3 ting, dit drømmehus afhænger af

træhus

Drømmehuset er mange ting. For nogen er det måske et hus med mange vinduer og terrasse ud til stranden. For andre en lille hytte i skoven. Og for nogen helt tredje et arkitekttegnet hus i byen helt tæt på alting. Men vigtigst af alt er drømmehuset der, hvor du føler dig hjemme. Det hus, der møder dig, når du kommer hjem fra arbejde – og som du møder med et smil. Desværre er drømmehuset ikke altid det hus, som vi befinder os i og derfor er der her en guide, til hvordan du kan få dit drømmehus.

Beliggenhed

Drømmehuset befinder sig der, hvor du føler dig hjemme; der hvor du mærker en ro og en glæde fra stemningen og omgivelserne. Det kan være havets bølger, duften af saltvand og sand mellem tæerne. Det kan være vinden i træerne, de enkelte solpletter, der hvor solen trænger ned mellem trætoppene og lyden af grene, der knækker under fødderne, når du går. Eller lyden af jævn trafik i det fjerne og naboens græsslåmaskine bag hækken. Der hvor du kan se dig selv tage en dyb indånding og i det samme får et smil på læben, der befinder dit drømmehus sig. Og hvis det ikke i forvejen eksisterer, kan du få et arkitekttegnet hus, og dermed placere det der, hvor du føler mest glæde.

Huset

Når du kender beliggenheden, er det tid til at vælge huset – og ligesom med beliggenheden, er det kun dig, der ved, hvordan dit drømmehus ser ud. Her skal du både tænke i form og udtryk, samt materiale og farve. Ønsker du et moderne, firkantet hus af hvide eller grå mursten? Et sort træhus med stråtag? Eller et hus, hvor du helt selv har designet hver eneste detalje? Uanset dine drømme så findes huset til dig – og ellers kan du få det tegnet. Med et arkitekttegnet hus sikrer du dig uden tvivl, at huset bliver lige, som du vil have det.

Indretning

Har du huset, der føles som et arkitekttegnet hus, ser ud, som du vil have det til at se ud, og som ligger det perfekte sted? Men det føles stadig ikke helt som drømmehuset? Så kan meget fikses med indretningen. Her er det igen vigtigt at tænke på, hvad der gør dig glad. Hvis huset giver dig et smil på læben udefra, hvad holder så smilet på plads, når du går ind? Den nemmeste måde at finde din stil på er ved at gå på nettet og gemme billeder af de rum, som fanger din opmærksomhed. Herefter kan du gå billederne igennem og se hvad de har tilfælles. Er det primært kolde eller varme farver? Er der mange nipsting eller næsten ingen? Er rummet stort og åbent eller lille og hyggeligt?

En anden mulighed er at spørge en indretningsarkitekt. Dette kan især være nyttigt, hvis du har købt et af mange danske arkitekttegnet huse, der skiller sig lidt ud, da en indretningsarkitekt vil vide præcis, hvad der vil klæde dit hus bedst. Når du har fundet din stil, er der ikke andet for end at komme i gang.

You might like

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *